مقبره پیر علمدار











به گزارش ارگان معماری: باغ زینتالملک یا زینتالملوک یکی از آثار به جای مانده از دوره قاجار است که ساخت آن در حدود سال ۱۲۹۰ (ه. ق) توسط علی محمد خان قوام الملک دوم آغاز و در سال ۱۳۰۲ (ه. ق) به اتمام رسیدهاست. خانه قاجاری زینت الملک تنها خانه ای در شیراز است که کل سطحش زیرزمین دارد. در سال ۵۹ و درهنگام جنگ تحمیلی این خانه برای مدتی جایگاه نگه داری جنگ زده های خوزستانی بوده است که در همین مدت بخشی از یکی اتاق ها دچار سوختگی می شود که اکنون بهسازی شده است.
ارگان معماری مینویسد:باغ جهان نما یکی از کهنترین باغهای شیراز است که در شمال شرقی شهر شیراز و ضلع شرقی خیابان حافظ (دروازه قرآن) و بالاتر از میدان حافظیه قرار دارد. این باغ در حال حاضر در اختیار صدا و سیمای شهر شیراز است.
به گزارش ارگان معماری: مجموعه امام زاده جعفر و برج چهل دختران در بلوار دکتر مفتح شهرستان دامغان استان سمنان قرار گرفته است. این مجموعه شامل امام زده جعفر، امام زاده محمد، برج چهل دختران و بنای کوچکی به نام “مقبره شاهرخ” می باشد.
به گزارش ارگان معماری: آرامگاه سعدی معروف به سعدیه، محل زندگی و دفن سعدی، شاعر برجسته پارسی گوی است. این آرامگاه در انتهای خیابان بوستان و کنار باغ دلگشا در دامنه کوهی در شمال شرق شیراز استان فارس قرار دارد.
به گزارش ارگان معماری: حافظیه نام مجموعه آرامگاهی در شمال شهر شیراز استان فارس و در جنوب دروازه قرآن است. این مجموعه به دلیل جای دادن آرامگاه حافظ شیرازی در خود، به این نام مشهور شده است.
به گزارش ارگان معماری: چهل ستون از بناهای تاریخی استان اصفهان می باشد. باغ چهل ستون بالغ بر 67000 متر مربع مساحت دارد. کار احداث این باغ و عمارت وسط آن در دوره شاه عباس اول آغاز شد. باغ چهل ستون تنها قسمت کوچکی از باغ وسیع جهان نما است که پیشینه آن به قبل از دوران صفوی می رسد.
ارگان معماری مینویسد: میدان حسن آباد و ساختمان های اطراف آن طی 10 سال، بین سال های 1303-1313 ه.ق، ساخته شد. حسن آباد را میرزا یوسف آشتیانی، صدراعظم ناصرالدین شاه، بنا کرد و نام پسرش میرزا حسن مستوفی الممالک را بر آن گذاشت. میدان را کریم آقا بوذر جمهری، با ویران کردن خانه ها و مغازه های چهار طرف، توسعه داد و بعدها هشت گنبد در هشت قسمت میدان بنا کرد.
به گزارش ارگان معماری: گنبد کبود از بناهای دوره سلجوقیان در شهر مراغه استان آذربایجان شرقی می باشد. این بنا در تاریخ 15 دی 1310 با شماره ثبت 135 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
به گزارش ارگان معماری: ملایر یکی از شهرستانهای همدان و سی و پنجمین شهرستان پرجمعیت ایران است. این شهرستان یک پنجم جمعیت استان همدان را به خود اختصاص داده. وسعت شهرستان ملایر 3210 کیلومتر مربع است که نسبت به شهرستانهای مجاور خود بسیار بیشتر است و از لحاظ وسعت، وسیعترین شهرستان در غرب کشور می باشد.
به گزارش ارگان معماری: دانای بزرگ توس (طوس) حکیم ابوالقاسم فردوسی به سال 329 ه.ق (سال مرگ رودکی) در قریه باژ توس متولد شد. او که از معدود شاعران شیعه اسماعیلی یا معتزلی عصر خود بود، عمر گران بهای خویش را در راه پاسداشت زبان و فرهنگ ایران زمین صرف کرد و بزرگ ترین سرمایه فرهنگ ملی ایرانیان، شاهنامه، را از خود به یادگار گذارد.
به گزارش ارگان معماری : بایزید بسطامی یا ابویزید طیفور بن عیسی بن سروشان بسطامی، ملقب به “سلطان العارفین”، از عرفای قرن سوم هجری قمری است. او در سال 188 در بسطام استان سمنان به دنیا آمد و در بین سالهای 261 تا 264 وفات یافت.
به گزارش ارگان معماری: میدان امیر چخماق نام میدانی در شهر یزد است. مجموعه بناهای تاریخی امیر چخماق یزد؛ شامل بازار، تکیه، مسجد و آب انبار می باشد که قدمتشان به دوره تیموریان (قرن 9 هجری) باز می گردد.
هنوز حساب کاربری ندارید؟
ایجاد یک حساب کاربری؟