تصاویری از بهترین عبادت گاهها

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
به گزارش ارگان معماری: امامزاده اسحاق (نور)، در خیابان امام خمینی، محله سرچشمه گرگان استان گلستان قرارگرفته است. این امامزاده مربوط به سده 9 ه.ق است و در تاریخ 20 خرداد 1321 با شماره ثبت 346 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
به گزارش ارگان معماری: امام زاده سهل بن علی در روستای کرج در 40 کیلومتری شهر اراک، استان مرکزی قرار گرفته که پس از دوره صفویان، به “آستانه” معروف گشته.
به گزارش ارگان معماری: امام زاده شاهرضا از جمله بقاع متبرکه مشهور و معتبر در ایران می باشد که در شهرستان شهرضا (قمشه)، استان اصفهان، قرار دارد. این مکان مقدس تا به امروز، علاوه بر اهمیت مذهبی به سبب ارادت مردم، به جهت ساخت و ساز در دوره های مختلف و همچنین برخی قبور علما و شخصیت های تأثیرگذار تاریخ ایران نیز اهمیت تاریخی دارد.
این بنا در دوره اتابکان فارس در سده ششم هجری قمری ساخته شده است و گنبد و بارگاه آن دارای کاشی کاری های زیبایی است. درون حرم را با به کار بردن آئینه های ریز رنگین، به سبکی هنرمندانه، آئینه کاری کرده و انواع خط های زیبای فارسی و عربی، تزیین کننده نمای اطراف آینه ها و کاشی ها است. بنای حرم، مشتمل بر ایوانی در جلو و حرمی گسترده در پشت ایوان است که در چهار جانب حرم، چهار شاه نشین قرار گرفته و مسجدی نیز در پشت حرم (سمت غرب) ساخته شده است. ضریح آن در شاه نشین زیر گنبد قرار دارد و از نقره ساخته شده است. حیاط شاه چراغ دارای دو در اصلی ورودی است که در سمت جنوب و شمال حرم از زیر دو سر در بزرگ کاشی کاری شده گذشته و وارد حیاط وسیع حرم می شویم. در میان حیاط، حوض بزرگ فواره داری ساخته شده و در اطراف حوض درختکاری شده است.
به گزارش ارگان معماری:امامزاده اظهر در شهر همدان، روستای درجزین قرار دارد. کتیبه صندوق این امامزاده از ساخت آن در سال 1056 حکایت می کند. کتیبه های دیگر این صندوق مربوط به تعمیرات پی در پی آن در سالهای 1348 و 1352 است.
به گذارش ارگان معماری:آستانه حضرت عبدالعظیم، انتهای بلوار آرامگاه در شهر ری استان تهران قرارگرفته است. قدیمی ترین کتیبه موجود در بنا بر سردر شمالی گنبدخانه حضرت عبدالعظیم می باشد که در آن نام مجد الملک براوستانی، از بزرگان دوره سلجوقیان آمده.
بنای اصلی امام زاده بقعه کوچکی معروف به “تربه” بوده و در نیمه دوم قرن سیزدهم، به صورت بنای عظیم و وسیع فعلی درآمده است. چنان که گفتیم، این بنا در اواخر قرن سیزدهم یا اوایل قرن چهاردهم هجری قمری احداث شده است. در دوره معاصر، بنا و تزیینات آن را سازمان ملی حفاظت آثار باستانی مرمت اساسی کرده است. در سال 1378، در مرمت بقعه، یک اثر نقاشی بر دیوار بنا به دست آمد که کار عبدالرحیم کاشانی، از هنرمندان اوایل قرن چهاردهم هجری قمری است.
امام زاده ابراهیم در خیابان نیروی هوایی شهر قم قرار دارد. اینجا بقعه ابوالقاسم ابراهیم بن احمد بن موسی کاظم(ع) است. او فرزند امام زاده احمد بن موسی، معروف به “شاه چراغ” است که خبر هجرتش به قم در کتاب تاریخ قدیم قم ذکر شده است.
امامزاده ابوالفتوح در جاده گلپایگان- خوانسار، استان اصفهان و در روستای وانشان قرار گرفته است. این امامزاده مربوط به دوره صفوی است و در تاریخ 5 اسفند 1341 با شماره ثبت 435 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
هنوز حساب کاربری ندارید؟
ایجاد یک حساب کاربری؟