خانه ی YA که در منطقه ی Hyogo ژاپن واقع شده است با هدف فضایی برای آزادی و رهایی ذهن توسط تیم Kubota Architect Atelier طراحی شده است.این خانه دارای معماری داخلی مدرن و زیبا است.
این خانه ی ویلایی با معماری مدرن در نزدیکی قله ی کوهای زیبایی واقع شده است و جهت بهره مندی از ویژگیهای سایت با طبیعت اطراف ترکیب شده است.سایت این پروژه دارای شرایط و زیبایی های خاصی است.می توان موقعیت سایت را اینگونه توصیف کرد که در واقع سایت پروژه برشی از کوه است و دارای سطحی شیب دار ، مناظری زیبا و طراوت نسیم و بازی نور و سایه می باشد و در ضمن درختان و گیاهان اطرافش را احاطه کرده اند .
معمار این بنا برای استفاده از تمام پتانسیلهای موجود در سایت طرح را به گونه ای شکل داده است که بتواند به بهترین شکل ممکن زیبایی های محیط اطراف را به سمت فضای داخلی بکشاند.برای رسیدن به این هدف دو دیوار عمودی و 4 اسلب افقی به سمت شیب پیکره بندی شده اند و فضاهای زندگی بین آنها گنجانده شده است.
تئوری فضاهای پر و خالی، معادل سه بعدی تئوری شکل و زمینه است این تئوری بیان می کند که فضاهای حجمی که بعد از قرارگیری اشیا توپری مانند دیوارها شناخته می شوند، یا فضاهایی که به طور ضمنی حسی از محصوریت را القا می کنند،به اندازه ی همان اشیاء توپر مهم هستند و حتی گاهی از آنها با اهمیت تر می شوند.یک فضای سه بعدی ، در صورتی می تواند نشانگر وجود یک فضای مثبت باشد که شکلی تعریف شده و یا درگاهی باشد که بین فضای بیرونی ودرونی قرار گرفته است.فضاهای مثبت را می تواند با روشهای زیادی از جمله نقطه ها،خط ها،صفحه ها، حجمهای توپر، درختان، کناره های ساختمان ها ، ستونها،دیوارها،زمینهای شیب دارو بی نهایت عنصر دیگر تعریف کرد.
با توجه به این مفهوم انتزاعی و با توجه به اینکه هرفضا به گونه ای متفاوت می تواند با طبیعت در ارتباط باشدو حس های پنهان موجود در طبیعت را بازگو نمایدطراحی داخلی این فضا شکل گرفته است.مرز بین طبیعت و معماری در این طراحی لبه ی سقفها و دیوار ها است که از ستبری بتن به سطح صاف با رنگی سفید تغییر ماهیت داده است و مفهوم انتزاعی خالی در جهان را به بهترین شکل ممکن به نمایش گذاشته است.
فضای خالی، فضایی مبهم و قابل تغییر است .فضایی که ذهن در آزاد و رها است و می تواند دنیای پیرامونش را آنگونه که خود می خواهد تعریف نماید.یک ذهن آزاد ، حقیقت آنچه را که می بیند ، انکار نمی کند و از آنچه در لحظه درک می کند احساس لذت می کند و به دنبال آن نیست که ادراکش را متناسب با آن چیزی کند که تصور می شود درست است.
رتبه بندی شهرهای یک تلاش خطرناک است. هنگامی که این زمین بزرگ و 7.6 میلیارد ساکن آن هرگز به چیزی جز یک توافق نرسید چه می تواند عینی و منصفانه باشد؟ با این حال شرکت مشاوره بین المللی Resonance Consultancy چالش هایی را بر اساس نظرات مردم دریافت می کند : “بازدیدکنندگان شهر و ساکنان آن”.
به گزارش ارگان معماری:در معماری ژاپني فضاي داخل يک ساختمان، معنايي را زمزمه ميکند که در طي قرنها شاهد ردپای آن در تابلوهاي نقاشي ژاپني هستيم. اين نقاشيها زمينهاي خالص و ساده دارند که با چند لکه رنگي جلوه مييابند. همان چند تاش رنگين که در نقاطي منحصر به فرد تابلو مينشيند، در ديروز و امروز فضاهاي زندگي نيز ديده ميشوند.
به گزارش ارگان معماری:حضور مدرنيته و به تبع آن معماری مدرن در اقصي نقاط دنيا، به دليل چالش با سنت ها و الگوهاي گذشته همواره تأثيري بنيادي در معماري کشورهاي مختلف دنيا داشته است. در اين ميان ژاپن در تلفيق الگوهاي بومي با فناوري های پیشرفته و نوین کشوري موفق محسوب ميشود.در راستاي بهرهگيري از تجارب معماران ژاپني نمايشگاهي از معماري معاصر ژاپن در نگارخانه پرديس هنرهاي زيبای دانشگاه تهران از تاريخ 10/3/86 تا 24/3/86 برگزار گرديد و به دعوت مشترک رايزن فرهنگي سفارت ژاپن در ايران و قطب علمي فناوري معماری، دو معمار ژاپني، آقاي «کازوهيرو کوجيما» و خانم «کازوکو آکاماتسو» در تالار شهيد آويني پرديس هنرهاي زيباي دانشگاه تهران حضور يافته و به ايراد سخنراني پرداختند.
طرح اولیه تحت تاثیر کتابخانه دانشگاه تاما اثر تویو ایتو بوده است. این بنا نیز دو طبقه بوده و در ساختار فضایی ساده و روان آن پیوند با محیط و جلب توجه دانشجویان از اهداف اصلی طرح بوده است.
به گزارش ارگان معماری:استفاده از تکنولوژی در جهت بازسازی معمارانه الگوهای موجود در طبیعت و همچنین مشارکت سازه و المانهای آن در تعریف فضا و پیوند تفکیک ناپذیر سازه و معماری شاخصه آثار “” است.
به گزارش ارگان معماری:در حالی که شهرهای غربی، گذشته خود را با فرم هایی مانند بلوار، ساختمان های نمادین و میدان حفظ می کنند، شهرهای ژاپنی همیشه در زمان حال زندگی می کنند و به گونه ای انتزاعی تر و بیشتر شبیه شبکه های مواجی از تغییرات هستند تا اینکه سلسله مراتبی مقاوم و ثابت داشته باشند.
اَرگان معماری می نویسد: نمایشگاه مشهور ژاپنی هنرمند yayoi kusama، دارای عناصر ویژه و به یاد ماندنی است، که از جمله این عناصر: مجسمه های کدو تنبل، تابلوها و اتاق های آینه را می توان نام برد. در این نمایشگاه سه اتاق آینه طراحی شده است که آینه های موجود به مجسمه ها جلا بخشیده و محیط گسترده ای را نشان می دهند که بسیار آرامش بخش نیز می باشد.
به گزارش ارگان معماری:به جرات می توان گفت که یکی از رموز موفقیت مجتمع اقامتی سان سیتی، در گفت و گوی هوشمندانه و سلیس عناصر معماری و مخاطبین سالمند نهفته است، که صمیمیتی انکارناپذیر و منحصر به فرد را برای این مجموعه به ارمغان آورده است.
به گزارش ارگان معماری:مجتمع اقامتی کارمندان شرکت یاکولت (Yakult) توسط توشیو آکیموتو (Toshio Akimoto) برای سالمندان طراحی شده است. بنایی که در سال 1998 و در پایتخت ژاپن یعنی توکیو قرار گرفته و در طراحی آن سعی شده از اصول معماری سنتی و مدرن ژاپن پیروی گردد.