اخبار, شرکت ارگان معماری

کاشی و سرامیک و پرسلان

کاشی و سرامیک و پرسلان

۳ سرامیک، پرسلان،
کاشی، سرامیک معرق

۴ سرامیک، پرسلان، کاشی، سرامیک هفت رنگ

۵ خط بناییوسیله تزئینی درسرامیک، پرسلان، کاشی، سرامیک

۶ نتیجه‌گیری

سرامیک، پرسلان، کاشی، سرامیک و کاربرد آن

نگاراز سرامیک،پرسلان، کاشی، سرامیک‌کاری‌ زیر ایوان اصلیساختمان شَمس‌اُلعِماره، از شاخص‌ترین بناکاخ گلستان.

سرامیک، پرسلان، کاشی، سرامیک‌ها اجراییاز گروه ارکسترنظامی بریگارد قزاقرا به‌تصویر کشیده‌اند.

سرامیک، پرسلان، کاشی، سرامیک از لحاظ تاریخیپنجمین شیوه اساسیو بنیادی در تزئینات ساختمان‌آبده یی و ساختمان‌ عادیمی‌باشد. استفاده از این شیوهدر معماری اسلامیبسیار رایج استو طرح‌ جالب،جلو رشد و کشف تزئینات خشتیو گچی را گرفت و همه علاقه‌مندتزئینات با سرامیک،پرسلان، کاشی، سرامیک شدند. استفادهاز سرامیک، پرسلان، کاشی، سرامیک به نحوی که روی دیواررا کاملاً بپوشانداولین بار در قرن ۱۳و در قونیهبه کار رفته‌است.سرامیک، پرسلان، کاشی،
سرامیک کاری به صورت هنر تزئینی در کشور اسلامیبه اوج شکوفاییخود رسید و یکی از ویژگی‌ برجسته معماریاسلامی به‌شمار می‌رودسرامیک، پرسلان، کاشی، سرامیک‌ که برایتزئین عمارات به کار می‌رودعموماً سه نوع بوده که ذیلاً توضیحمی‌گردد.

الف:سرامیک، پرسلان، کاشی،
سرامیک معرق: با تلفیق تکه‌کوچک گوناگون ساختهمی‌شود که به اساس طرح اصل یکایک تراشیدهمی‌شود و در جای معینآن نصب می‌گردد.

ب:سرامیک، پرسلان، کاشی،
سرامیک معقلی: دارایطرح‌ هندسی استو از تلفیقاشکال هندسی ساختهمی‌شود.

ج:سرامیک، پرسلان، کاشی، سرامیک مشبک:

د:سرامیک، پرسلان، کاشی،
سرامیک گره:

ه:سرامیک، پرسلان، کاشی،
سرامیک خشتی (هفترنگ): از تلفیقخشت‌ ظریف لعابدار که هریکاز آن‌ها بخشیاز طرح کلی را در بر داردساخته می‌شود و از قرن پنج قمری با گسترش و پیشرفت سایرشاخه‌ هنر اسلامیسرامیک، پرسلان، کاشی،
سرامیک کاری نیز ترقی بیشترکسب نمود.

استادان

نگاراز سرامیک،پرسلان، کاشی، سرامیک‌کاری‌ دیوارهٔعمارت شمس‌العماره در کاخ گلستان.

ازاستادان معاصر این رشته از هنر ایرانیمی‌توان از استادعلی پنجه‌پور اصفهانینام برد که آثار به جای ماندهاز ایشان در جای جای ایران و جهان حافظسبک اصیل سرامیک،پرسلان، کاشی، سرامیک کاری و معماری ایرانیو شایسته تقدیرمی‌باشد. از جملهآثار ماندگار این استاد برجستهایرانی، می‌توان به گلدسته‌ حرممطهر حضرت زینبکبری در کشورسوریه(به عنوان مرتفع‌ترینگلدسته‌ کاملاً پوشیدهشده از سرامیک،پرسلان، کاشی، سرامیک معرق در دوران معاصردر سطح جهان)اشاره نمود. در حال حاضرنیز فرزندان استادعلی پنجه پور ادامه دهندگانو حافظان سبک هنری وی می‌باشند.

سرامیک، پرسلان، کاشی، سرامیک معرق

سرامیک، پرسلان، کاشی، سرامیک‌کاری به سبک گره معرق در زمینه رسمیبندی شده در سطح زیرینگنبد آرامگاه حافظ

معرقکاری عبارت است از قطعه‌بریده شده سرامیک،پرسلان، کاشی، سرامیک که نقوشمختلف را از رنگ‌ متفاوتتراشیده و در کنار یگدیگرقرارداده و به شکل قطعاتیبزرگ در آوردهو روی دیوارنصب می‌شود تازینتبخش بنأ گردد.این نقوش گاهیاز نقش‌ گره‌کشی و گاهی از نقش مختلفمانند گل و بوته‌سازی اسلیمی‌هاکه هرکدام جداگانهمی‌توانند بنایی را زینت بخشد.

ساختن یا نصب سرامیک،پرسلان، کاشی، سرامیک‌ها را به طریق فوق معرق می‌گویند.معرق‌کاری سرامیک، پرسلان، کاشی، سرامیک در دوره سلجوقیانیعنی در قرن ۴ هجریبه سمت کمالرفت و بسیارمتداول گردید. درقرنهشتم هجری هنرمندانمعرق‌کار به مراتباز هنرمندان عهد سلجوقی جلو افتادند. در این قرن موفق شدند اجزایراکه اشکال معرقاز آن‌ها تشکیلمی‌یابد کوچکتر کنندو لطیف‌ترین وزیباتریناشکال بنایی وهندسیرا در مجموعاز رنگ‌ زیبابراق که جز در هنر شرق خصوصأایرانی دیده می‌شودنمایش دهند. مخصوصأارزانی بیشتر موجبرواج بیشتر آن گردید. هنر معرق‌کاری در قرن‌ ۹و۱۰ هجری به روش‌ شرقیخود رسید در این دورهمراکز مهم معرق‌سازیدر شهر اصفهان،یزد، هرات و سمرقند ایجادگردید. اما در اصل بایدگفت که مرکزاصلی این کار در دورانصفوی اردبیل بوده‌است.یکی از با قدمت‌ترین این آثار را می‌توان به مسجد کبودتبریز و بعد آن به شیخ صفی اشاره کرد.که بعدها با تغییر پایتختاز اردبیل به اصفهان این هنر نیز همانند هنردستی دیگر به دستور شاه به اصفهانمنتقل شدند، و شرو به ساخت بناتاریخی چون میدانامام کردند. سرامیک،پرسلان، کاشی، سرامیک معرق این حسن را دارد که بر سطوحغیر مسطح همچونبدنه گنبدها و گلدسته‌ کوچکو حتی مقرنس‌ظریف قرار می‌گیرو چنانچه نیازبه مرمت پیداکند کمتر دچارعدم هماهنگی با بقایای سرامیک،پرسلان، کاشی، سرامیک‌ سالممانده می‌شود.

سرامیک، پرسلان، کاشی، سرامیک هفت رنگ

جزئیات سرامیک،پرسلان، کاشی، سرامیک‌کاری و طرح منارهٔ مدرسهٔچهارباغ اصفهان، اثر پاسکال کوست،نقاش و معمارفرانسوی به سال ۱۸۴۰ میلادی.

سبکیاز سرامیک، پرسلان، کاشی، سرامیککاری است که در آن ازسرامیک، پرسلان، کاشی، سرامیک‌ ی با شکلو ابعاد منتظمبنا بر سلیقهاستادکار و ویژگی‌محل اجرایاثر و اصولاًبه شکل‌ مربع،مستطیل، شش ضلعییا اشکال دیگرو در اندازه‌متداول ۱۵×۱۵ و ۲۰×۲۰ سانتیمترو برای منارهو گنبد در ابعاد ۱۵×۷٫۵یا ۲۰×۱۰ سانتیمتربه صورت خشت با رنگ زمینه غالباًسفید تهیه شده،در کنار هم چیده و طرح یا خط موردنظر بر روی کاغذ به وسیله سمبهسوراخ شده، سپس طرح اولیهبه کمک گردهزغال بر رویسرامیک، پرسلان، کاشی،
سرامیک کپی می‌شودو پس از آن به وسیله اکسیدمنگنز، قلم‌گیری شدهو بعد با رنگ‌ مختلفامّا پایه حرارتیپایین‌تر از رنگ اول سرامیک،پرسلان، کاشی، سرامیک رنگ آمیزیمی‌گردد و دوبارهبه کوره رفتهوآماده نصب می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *