همدان یکی از شهرهای تاریخی کشورمان است، که با طراحی منحصربهفرد شهریاش، همچون نگینی در غرب میدرخشد. ساختمان اداری تجاری ترمه، که چند سالی است در این شهر ساخته شده، مورد توجه معماران داخلی و خارجی قرار گرفته و جوایزی را هم به خود اختصاص داده است. با ارگان معماری همراه باشید تا دربارهی این ساختمان بیشتر بدانید
سقف موجدار آجری ساختمان ترمه در همدان، به گونهای طراحی شده است که میتوان هم بر روی آن راه رفت و هم برای نشستن از آن استفاده کرد. این بنا یک ساختمان چند منظوره است، که بین بلوارهای مجاور ارتباط برقرار مینماید. در طراحی این سازه از پارچهی دستبافت سنتی ایرانی “ترمه”، الهام گرفته شده است. این ساختمان دارای یک واحد تجاری در طبقهی همکف و چند دفتر اداری در طبقهی بالا میباشد. شکل سقف موجدار ساختمان به گونهای، که به پیادهرو میرسد. فضای واحد تجاری به شکلی است، که عابران را به ورود به ساختمان ترغیب میکند. دیوار این ساختمان، با دیوار ساختمانهای مجاور هم سطح میباشد
یکی از طراحان این ساختمان میگوید: “من سقف را به عنوان راهپله توصیف نمیکنم، چون پلهها عناصری هستند که تکرار میشوند، اما این عنصر حالات، کیفیت و پویایی متفاوتی نسبت به پله دارد و افرادی که از آن بالا میروند متوجه این موضوع میشوند. افراد میتوانند بر روی آن بنشینند، یا مثل یک حیاط کوچک برای تفریح از آن استفاده نمایند. پلهها تنها یک کاربرد دارند، اما این عنصر دارای کاربردهای مختلفی است.” سقف بیرونی آجری از سطح زمین بالا میرود و با پیچیدن به سمت بالا، تشکیل یک شکاف عمودی را میدهد، که از طریق آن نور طبیعی به طبقهی فوقانی میرسد. این دهانهها به اندازهی کافی باز هستند، که روشنایی روز را دریافت کنند و به اندازهی کافی بسته هستند، که فضای داخلی را در برابر شرایط متغیر آبوهوایی شهر همدان حفاظت کنند. یک راه ورودی دیگر به ساختمان، در گوشه قرار گرفته که ارتباط مستقیمی بین فضاهای پارکینگ، قسمت اداری، تراس و پشتبام برقرار میکند
پشت بام این ساختمان، در اختیار قسمت اداری است و میتوان از آن برای تفریح یا حتی برگزاری مهمانیهای کوچک اداری استفاده نمود. در این فضای کوچک حیاط مانند، چندین درخت هم کاشته شده که به زیبایی این ساختمان افزودهاند. نمای این ساختمان بطور پیوسته از آجر پوشیده شده، که این آجرها با شیوههای محلی و سنتی چیده شدهاند. چون این روزها اکثر ساختمانها با نمای مدرن ساخته میشوند، چنین نمای چشمنوازی برای افراد حس نوستالژیکی را القا میکند
به گزارش پایگاه معماری اَرگان:شهرک اکباتان یکی از بزرگترین شهرکهای خاورمیانه است که در غرب تهران و ناحیه شش منطقه ۵ شهرداری تهران قرار گرفتهاست. این شهرک 59/4 کیلومتر مربع وسعت و 44981 نفر جمعیت دارد. شهرک اکباتان از سمت شرق به کوی بیمه و شهرک آپادانا، از شمال به اتوبان تهران کرج، از غرب به نمایشگاه صنایع هواپیمایی و از جنوب به جاده مخصوص تهران کرج محدود گشتهاست. این شهرک را شرکت عمران و نوسازی اکباتان ساختهاست. شهرک اکباتان در مسیر خط چهار متروی تهران قرار دارد. عمر مفید این شهرک در حدود 300 سال برآورد شده است.
به گزارش پایگاه معماری اَرگان: این شهرک در ابتدای احداثش، به دلیل داشتن معماری یکنواخت و منطبق با الگوهای معماری سبک بینالملل، بسیار مورد انتقاد قرار گرفت و به عنوان محیطی فاقد ظرفیتهای لازم برای ایجاد سرزندگی و نشاط در مجموعه ارزیابی میشد. اما امروزه به دلیل پیشبینیهای لازم در فراهم آوردن زیرساختهای شهری و خدمات مورد نیاز، این شهرک نسبت به بسیاری از شهرکهای جدید، مزیّتهای زیادی دارد و نزد ساکنان دارای اعتبار و ارزش شده است.
به گزارش پایگاه جامع معماری اَرگان:دانشگاه هنر اصفهان که ابتدا تحت عنوان مدرسۀ فارابی و سپس دانشگاه پردیس شکل گرفت، به ترتیبی مأموریت داشت تا دیدگاه مکتب اصفهان را در هنر امروز بازنمایی کند و در بخشهای معماری، هنرهای تجسمی، مرمت و احیای آثار و هنرهای کاربردی آن را ترویج نماید. بدین ترتیب تلاش نمود تا به تدریج ساختمانهایی را در بافت تاریخی تملک و مرمت و بدین منظور به کار گیرد.
به گزارش ارگان معماری: مطالعات اوليه پروژه موزه دفاع مقدس در آذر ماه 1383 آغاز شد و طرح اوليه طي جلسات متعدد با مديريت شهري ارزشهاي دفاع مقدس و ستاد كل نيروهاي مسلح در فروردين 84 به تاييد رسيد، شوراي اسلامي شهر تهران، بنياد آثار و حفظ و ساختار مدريريت، طرح و اجرا مشخص گرديد.
منطقه مهدی آباد از باغات قدیمی پیرامون یزد است،که امروزه به بخشی از شهر تبدیل شده و اندکی از باغها باقی مانده اند. این خانه به مساحت تقریبی ۹۵۰ مترمربع در زمینی به مساحت ۵۰۰۰ مترمربع که بخشی از یک مجموعه خانه باغ خانوادگی قدیمی بر جای مانده در آن منطقه است بنا شده.
به گزارش پایگاه جامع اَرگان معماری: ساختمان مسکونی نیاوران، اثر محمدرضا نیکبخت که جزو منتخبین سایت جامعه جهانی معماران در سال ۲۰۱۲ نیز شناخته شد، از جمله آثار معماری معاصر ایران است که می تواند برانگیزاننده واکنش های مختلفی باشد. اثری که تا حد زیادی، زیر سایه برخی ابعاد ژورنالیستی قرار گرفته و این امر گاهی مانع از به چشم آمدن ویژگی های عمیق تر و معمارانه آن شده است.
به گزارش پایگاه جامع اَرگان معماری: آرش تهرانی، طرحی را برای بازسازی مسجد قدس در یکی از تقاطع های پرجمعیت شهر تهران پیشنهاد داده است. تهرانی معتقد است که سایت کنونی دارای چشم اندازهای مغشوش و درهم برهمی است. مسجد کنونی دارای ساختاری شبیه به چادر است و مناره ای ناتمام دارد. فرم این مسجد هرمی شکل، عاری از هر گونه علائم و نشانه ی معماری اسلامی است به پیشنهاد شهرداری تهران آقای تهرانی سعی کرده است که در طرح پیشنهادی خود، به احیای هویت اسلامی مسجد بپردازد و در عین حال منظر مغشوش اطراف را سازماندهی کند. در ادامه با ما در آرل همراه باشید.
طراحی این ویلای ساده و در عین حال جذاب، با دو داستان متفاوت انجام پذیرفته است. چشم انداز دریاچه طالقان در اطراف ویلا، انطباق فرم و حجم با سایت، موقعیت اقلیمی و استفاده از انرژی های پاک از ویژگی های قابل بحث این ویلا است.انعطاف و سادگی از سیاست های اصلی طراحی این پروژه بوده است.
مجتمع چناران پارک یکی از مجللترین برجهای تهران است که به ادعای سازندگانش که در سایت مجتمع نوشتهاند: “ما مجتمعی لوکس و تمامعیار بنا کردیم.در مجتمع چناران پارک رزیدنس ما چیزی غیر قابل تصور را طراحی و مهندسی کرده ایم که بالا ترین انتظارات شما را بر آورده سازد.
به گزارش ارگان معماری:میر رضی الدین آرتیمانی مشهور به میر محمد و متخلص به رضی، از شاعران و عارفان مشهور دوران صفویه است. وی در سال 978 ه.ق در روستای آرتیمان، سه کیلومتری از توابع تویسرکان، شهر همدان بدنیا آمد.
به گزارش ارگان معماری:موقعیت قرار گیری سایت مجموعه ی امام رضا در نزدیکی میدان امام حسین در تهران، می باشد. این ناحیه از تهران منطقه ای فرهنگی محسوب می شود، به همین دلیل پروژه ی طراحی مجموعه چند منظوره ی امام رضا، حول ایجاد یک فضای شهری جهت فعالیت های اجتماعی برای گروه ها و سنین مختلف جامعه، چرخیده است.
ارگان معماری می نویسد: این المان و یادبود توسط امیر شهراد در شهرستان ساری و در سال 2014 طراحی و ساخته شد. به طور کلی، معماری بناهای یادمانی و المانهای شهری، به سبب اهمیت وجه “قرائتپذیری”، از این جنبه که چه اندازه در انتقال مفهوم موفق بودهاند، مورد نقد قرار میگیرد. گاه، تناظر یک به یک بین موضوع ذهنی و کالبد اثر، منجر به فقدان ارزش هنری، به خصوص، از نظر زیباییشناسی میشود و گاه، پیچیدگی اثر، امکان درک را از مخاطب میگیرد.