به گزارش ارگان معماری: زاها حدید معمار صاحب نامی است که ملیتی عراقی- بریتانیایی داشته و از تاثیرگذارترین معماران معاصر در شکل گیری جریان های فکری معماری امروز محسوب می شود. وی که مدرک ریاضیات خود را از دانشگاه آمریکایی بیروت اخذ کرد، برای تحصیل در مدرسه معماری (AA) راهی لندن شد.
زاها حدید بعد از فارغ التحصیلی، در دفتر استاد سابق خود "رم کولهاس" مشغول به کار شد و پس از چندی در سال 1980، دفتر مستقل خود را در لندن انگلستان تاسیس نمود. وی را معماری زمینه گرا می دانند که آثارش از خطوط بستر و زمینه انرژی گرفته، اما الزاما از دستورات سایت پیروی نمی کنند. این آثار غالبا مهیج، پویا و البته پرهزینه بوده و به شاخصه ای در زمینه خود تبدیل می شوند. با این حال محصول نهایی و استقبال گسترده ای که از آثار وی می شود، دال بر تمایل عموم مردم به تجربه فرم های پویا و سیال است. هر چند که شهرت حدید در معماری قابل مقایسه با دیگر گرایشات هنری نیست اما وی سالهاست که در نقاشی و طراحی لباس و مبلمان نیز فعال می باشد. بار هوم هاوس Home House Barکه اولین پروژه طراحی داخلی این معمار در شهر محل تحصیلش لندن است، قسمتی از ساختمانی قدیمی است، که پس از بازسازی به باشگاه خصوصی "هوم هاوس" تبدیل شده.
از دیگر آثار طراحی داخلی دفتر معماری زاها حدید می توان به فروشگاه مرکزی "نیل بارت" توکیو در سال 2008 اشاره کرد. "بار هوم هاوس" که کمی بعد از این اثر طراحی شده بیانگر تداوم دیدگاه حاکم بر طراحی داخلی زاها حدید است. در آن جا نیز سقف، کف و جداره ها ساده هستند و قفسه نمایش کالا، رگال ها و ویترین های داخلی به مانند موجوداتی ناشناخته، سفید رنگ و عظیم میان فضا قرار گرفته است.
فرم سیال و رقصان بار در تضاد عمیقی با دیوارهای ساختمان قدیمی بوده و رنگ تیره و بافت صیقلی آن نیز در تضاد با ساختار فضایی کلاسیک زمینه جلب توجه می کند. باید اذعان نمود که این تضاد دو سویه بوده و نظر بینندگان را متوجه زمینه کلاسیک و ساختمان با ارزش قدیمی نیز می سازد که این رویکرد را می توان گونه ای متفاوت از پاسخگویی به الزامات بستر تعبیر نمود.
مواد تشکیل دهنده پوسته خارجی این فرم را رزین فایبر گلاس و پارچه تشکیل می دهند و اجزا آن توسط ماشین برش سی.ان.سی CNCایجاد شده اند. شرکت معماری زاها حدید با 400 پرسنل از 44 ملیت مختلف، تاکنون طراحی بیش از 950 پروژه معماری، طراحی داخلی، طراحی صنعتی و طراحی شهری را در 44 کشور دنیا به عهده گرفته است.
دیدگاه دیگران (بدون دیدگاه)...
Leave a reply