دستورات اتوکد
برخی از كاربردهای دكمه shift در اتوكد:
۱- در موقع انتخاب یك سری از موضوعات اگر بخواهیم یه موضوع را از حالت انتخاب خارج كنیم با فشار این دكمه و انتخاب آن موضوع از انتخاب خارج می شود.
۲- با استفاده ازctrol+shift+c می توان موضوع را با استفاده از یک نقطه مبنا کپی نمود.
۳- Ctrl+shift+v: Paste as block(كاربران حرفه ای برای ایجاد سریع بلوك از این روش استفاده می كنند كه خود برنامه یك اسم غیر معمول برای آن انتخاب می كند.)
۴- در موقع ترسیم موضوعات با فشار دادن shift حالت ORTHO موقتاً فعال می شود.
۵- در موقع ترسیم موضوعات با فشار دادن این دكمه و راست کلیک منوی سریع OSNAP فعال می شود.
۶- در هنگام كار در فضای ۳ بعدی با نگه داشتن این كلید و فشار دكمه SCROLL موس موقتاً می توان از حالت ORBITیا چرخش استفاده كرد.
۷- در موقع كار با Extendیا trimبا استفاده shift جای دو فرمان موقتاً عوض می شود.
۸- در هنگام كار با ابزار fillet یا chamferدر مواقعی كه به Radius یا Distanceعددی غیر صفر نسبت داده ایم با نگه داشتن این كلید موقتاً Radius یا Distance صفر می شود.
فرمانETRANSMIT در اتوکد
این فرمان معمولاً برای ارسال یك یا چند فایل بصورت ایمیل یا الكترونیك بكار می رود. در واقع برنامه پكیجی از فایلهای مورد نظر را زیپ (فرمت های دیگری هم وجود دارد) و ارسال می كند و به همراه آن تنظیمات خاص آن فایل و پیوستها مانند xref, فایلهای ctb یا تنظیمات پلات، فونتها و … را نیز در فایل ارسالی پیوست می كند. امکان گذاشتن پسورد نیز در این مرحله وجود دارد.همچنین با استفاده از گزینه PURG در صفحه تنظیمات این دستور ،امکان تمیز و پاک کردن محتویات اضافی فایل وجود دارد که باعث کاهش حجم فایل می گردد.
دستور make slide در اتوکد
اگر می خواهید فایل cad را به کسی بدین که فقط بتونه اونو مشاهده کنه و روی فایل نتونه تغییری انجام بده از این دستور استفاده کنید. برای ساخت اسلاید از دستور mslide که مخفف make slide است استفاده کنید که یک فایل با پسوندsld ذخیره می کنه اما برای بازکردن و دیدن اسلاید در خط فرمان دستور vslide که مخفف view slide است رو تایپ می کنید.
استفاده از کلید های تابع در اتوکد
F1 منوی HELP برنامه
F2 پنجره وارد کردن دستورات را نشان می دهد یا همان خط فرمان COMMAND
F3 روشن یا خاموش کردن OSNAP
F7 برای روشن و خاموش کردن نقاط شبکه طرح
F8 روشن یا خاموش کردن ORTHO (رسم خطوط افقی و قائم)
F9 روشن یا خاموش کردن SNAP برای محدود کردن حرکت موس روی خطوط شبکه و رسم دقیقتر
دستورMultiple در اتوکد
اگر از یك دستور در ترسیمات زیاد استفاده می كنید و از زدن كلیدهای enter یا space خسته شدید می توانید از این دستور استفاده كنید. این دستور برای تکرار خودکار هر فرمانی می باشد. كافی است دستور مورد نظر را بعد از Multiple تایپ کنیم مانند Line كه بصورت خودکار خط می کشد.
دستورOverkill در اتوکد
این دستور یكی از امكانات منوی Express می باشد كه با آن می توانید خطوط و اشكالی كه روی هم افتاده را پاك كنید.
دستورdimdisassociate در اتوکد
اگر در یك نقشه كه اندازه گذاری دارد بخواهیم Move ،Copy كنیم ملاحضه می كنیم كه جای Dimention ها تغییر كرده یا بهم ریخته شده است. برای حل این مشكل می توانید از دستور Dimdisassociate استفاده کنید. ابتدا قبل از اجرای دستور مورد نظر در خط فرمان dda را تایپ و enter می زنیم. سپسdimension های نقشه مورد نظرتان را انتخاب کنید و كلید enter را بزنید. حال می توانید نقشه را بدون بهم ریختن اندازه گذاری ها Move یا Copy یا … نمائید.
دستورArc-aligned-Text در اتوکد
با استفاده از دستور فوق از منوی Express می توان برای نوشتن متن به صورت قوس استفاده نمود.
دستورRedefine & Undefine در اتوکد
با استفاده از دستور Undefine می توان فرمان ها را از كار انداخت. برای این كار كافی است هر دستوری را كه مدنظر است در خط فرمان بعد از كلمه Undefine تایپ نموده و كلید enter را زد.
مثلاٌ برای از كار انداختن دستور offset به صورت زیر عمل می كنیم.
command:undefine Enter command name:offset
حال برای لغو یا دوباره بكار انداختن دستورات لغو شده از دستور Redefine استفاده می كنیم. مثلاً:
command:redefine Enter command name:offset
نكته: اگر در پشت دستور، نقطه ای قرار گیرد این دستور حتی اگر در لیست دستورات تعریف نشده ها باشد نیز اجرا خواهد شد.
command:.L
زوم کردن در اتوکد zoom extents
برای zoom extents می توان با دبل کلیک کلید وسط موس(middel)، حالت zoom extents را فعال نمود. راه دیگر استفاده از دستور زیر می باشد:
command:z command:e
دستور TP یا ToolPalettes در اتوکد
با استفاده از این دستور می توانید از جدول ابزار استاندارد آماده اتوکد را استفاده کرده و آنها را فراخوانی نمائید . کلید میانبر CTRL+3 نیز همین عمل را انجام می دهد.
دستور فراخوانی Desing center در اتوکد
با استفاده از دستور adc می توانید از بلوک های آماده استفاده نموده یا به طور کلی محتویات پوشه design center را فراخوانی کنید و یک سری اقدامات دیگه هم انجام بدید که در افزایش سرعت کار با اتوکد موثر است.
کلید میانبر ctrl+2 نیز همین عمل را انجام می دهد.
دستور block save در اتوکد
با استفاده از دستور BS می توانید مستقیماً تغییرات اعمال شده در بلوک ها را در پنجره مربوط به اصلاح بلوک ها ذخیره کنید.لازم به ذکر است این دستور فقط در محیط BLOCK Editor کار می کند.
دستور DR در اتوکد
این دستور مخفف Drow order می باشد كه زمانی كه المانها و خطوط ترسیمی روی هم افتاده باشد با استفاده از این دستور می توان آن ها را برای انتخاب و انجام دستورات بعدی از زیر به رو آورده و مشاهده نمود.
فرمانهای TM & TI در اتوکد
با استفاده از دستورات TM یا TI می توانید بین MODEL و LAYOUT ، حركت كنید.
دستور whohas در اتوکد
برای اطلاع از فایل هایی که توسط کاربران باز شده و در حال مشاهده یا ویراش کردن فایل اتوکد هستند می توان از این دستور استفاده نمود.
این دستور اطلاعات کاملی مانند نام کاربری و تاریخ و زمان باز نمودن فایل موردنظر توسط کاربر را نشان می دهد.
اگر مایل هستید بدانید این اطلاعات از کجا آمده،درحقیقت با باز نمودن فایل dwg یک فایل با پسوند dwl که مخفف drawing lock می باشد،به طور اتوماتیک ساخته شده و این اطلاعات در آن ذخیره می شود که با بستن فایل dwg ، فایل dwl نیز پاک می شود.
دستورmbuttonpan در اتوکد
با استفاده از این دستور می توانید حالت استفاده از scroll موس برای pan صفحه نمایش اتوكد را از كار انداخته و فقط قابلیت zoom داشته باشید. بعد از اجرای این دستور ۲ حالت وجود دارد.
حالت پیش فرض كه عدد ۰ است و pan با استفاده از موس فعال است.
حالت دوم كه می تواند عدد ۱ را می توان وارد نموده و حالت فوق را غیر فعال نمائید.
دستور cdate در اتوکد
با استفاده از این دستور ،تاریخ و زمان جاری در قالب فرمت فایل مورد نظر نمایش داده می شود مثلاً اگر تاریخ۲۰۱۰/۱۲/۱۲ و ساعت ۱۴:۳۰:۵۶ باشد ،در خط فرمان به صورت زیر نمایش داده می شود:
۲۰۱۰۱۲۱۲٫۱۴۳۰۵۶۴۶
دستور break در اتوکد
برای بریدن و قطع شكل یا خط از این دستور استفاده می شود.
با تایپ BR در خط فرمان و اجرای آن،از شما خواسته می شود كه شكل مورد نظر را انتخاب نموده و درمرحله بعدی ،محل قطع را انتخاب كنید.
در این مرحله می توانید با تایپ F نقطه اول قطع و در مرحله بعدی،نقطه دوم قطع را انتخاب كنید.
فرمان های مربوط به layer در اتوکد
برای كار با لایه ها و استفاده از امكانات مربوطه می توان از نوار ابزار Layer II یا از دستورات زیر استفاده نمود كه باعث تسریع در ترسیم می گردد.
دستور LAYLCK:برای قفل كردن لایه های ترسیم شده استفاده می شود. برای این كار ابتدا این دستور را در خط فرمان تایپ كرده و سپس المان مورد نظر را انتخاب می كنیم.
دستور LAYULK:عكس عمل فوق را انجام می دهد.
دستور LAYOFF:برای خاموش كردن لایه مورد نظر استفاده می شود.
دستور LAYON: برای روشن كردن لایه ها استفاده می شود.
دستور LAYRFZ:برای فریز كردن لایه ها استفاده می شود.
دستورLAYWALK: با اجرای این دستور ،پنجره ای باز می شود كه تمام لایه ها انتخاب شده اند و در صفحه اتوكد نمایش داده می شوند.با انتخاب هر لایه در پنجره مورد نظر، فقط همان لایه در صفحه ترسیم اتوكد نمایش داده می شود.گزینه های Select object و purge نیز در این پنجره قابل اجرا می باشند.
دستور LAYCUR:برای اینكه لایه انتخابی،به عنوان لایه پیش فرض برنامه انتخاب شود می توان از این دستور استفاده نمود.
دستور LAYMCH:برای اختصاص تمامی خصوصیات یك لایه به لایه دیگر – مانند دستور MA
دستور LAYISO:برای مخفی كردن یا قفل كردن تمامی لایه ها بجز لایه انتخابی
دستورLAYUNISO: عكس عمل فوق را انجام می دهد.
دیدگاه دیگران (بدون دیدگاه)...
Leave a reply