• ۱۳۹۷/۰۲/۱۴ ۰۶:۰۰:۵۵
  • در طراحی دیگر فضاها
  • توسط argan2
  • بازدید: 1822
  • اخرین ویرایش: -/-
  • چاپ نوشته هاچاپ پی دی اف
طراحی دفتر کار خانگی

طراحی دفتر کار خانگی


طراحی دفتر کار خانگی

پایگاه معماری ارگان می نویسد: اگر جزء افراد شاغل هستید طبیعتاً نیاز خانگی شما در دسترسی به محیطی برای کار، تفکر، و تمرکز افزایش می یابد. دفتر کار خانگی شما می تواند به کوچکی یک میز و صندلی و
یا به بزرگی یک اتاق کامل به همراه کلیه امکانات باشد.

 

طراحی و چیدمان اتاق کار خانگی باید به گونه ای صورت پذیرد که با سایر نیازهای خانواده همخوانی داشته باشد. به عنوان مثال اگر صاحب فرزند هستید و رایانه به صورت مشترک مورد استفاده قرار می گیرد، باید حتماً آنرا در جایی قرار دهید که همه افراد بتوانند به سادگی از آن استفاده کنند و مطمئناً این دسترسی آسان با قرار دادن رایانه در گوشه انتهایی اتاق خواب میسر نخواهد شد. سایر وسایل هم باید طوری انتخاب شوند که قابلیت تغییر و جابجایی در آنها وجود داشته باشد.

فضا سازی اتاق کار

اگر از نظر فضا در محدودیت هستید، تنها با در اختیار داشتن یک دیوار خالی می توانید دفتر کار خانگی خود را راه بیندازید. چند قفسه برای قرار دادن فایل ها و سایر ملزومات کاری بر روی دیوار نصب نمایید، بد نیست که یک میز تاشو با قابلیت الصاق به دیوار تهیه نمایید. از انباری هم می توانید کمک بگیرید و آنرا تبدیل به دفتر کارتان کنید، ولی فراموش نکنید که با سیم کشی مناسب نور کافی را به داخل آن راه دهید.

تجهیزات دفتر کار خانگی

وسایلتان را طوری انتخاب کنید که آنها را دوست داشته باشید تا از کار کردن در آن محیط لذت ببرید. این امر حس مثبتی در شما ایجاد کرده، اشتیاق و انگیزه تان را تقویت نموده، و بازده کاری تان را افزایش می دهد. قبل از اینکه وارد چیدمان و تهیه وسایل شوید، ابتدا پلات منطقه مورد نظر را روی کاغذ رسم کنید و سپس چیدمان های متفاوت را در آن پیاده نمایید تا بتوانید بهترین نوع دکوراسیون را انتخاب کنید. در همین حال مناسب ترین مکان برای قرار دادن میز و رایانه را نیز تعیین نمایید. قرار دادن تلفن بر روی میز شخصی هم گزینه هوشمندانه ای به شمار می رود. همچنین می توانید محلی برای نصب یک تخته وایت بورد بر روی دیوار در نظر بگیرید تا اطلاعات مورد نیاز، تاریخ روز، و سایر یادداشت های روزانه را روی آن درج کنید.

دفتر کار خانگی

 

در این زمان باید سه نکته اصلی را مد نظر بگیرید: محل کار خانگی شما باید راحت، در دسترس و کاربردی باشد. شما برای هر چه بهتر کردن محیط دفتر کار خانگی خود کارهای زیادی می توانید انجام دهید که ما در اینجا به چند نمونه از مهمترین آنها اشاره کوتاهی می کنیم.

بررسی ارگونومی – ارگونومی یا کارپژوهی Ergonomics عبارت است از تلفیق کار و شرایط کار با ویژگی ها و نیازهاى انسانی. باید دقت داشته باشید که چیدمان محیط کارتان با مولفه های ارگونومی سازگار باشد تا میزان خلاقیت و سلامت روحی و جسمی تان افزایش پیدا کند. در این مورد بخصوص، موارد زیر را در نظر بگیرید:

-فاصله چشم از مانیتور 50 تا 70 سانتی متر باشد. بالای مانیتور بالاتر و یا به موازات چشمانتان قرار بگیرد.

-پاها باید روی زیر پایی یا مستقیماً بر روی زمین قرار بگیرند.

-صندلی در فاصله مناسبی از میز گذاشته شود تا در حین کار بتوانید به آن تکیه بدهید. تکیه دادن به صندلی فشار وارده به ستون فقرات را کاهش داده و سبب می شود دیرتر خسته شوید.

رنگ – هیچ چیز به اندازه رنگ زیبای محیط کار نمی تواند شما را تحت تاثیر قرار دهد. چند پوستر و یا تابلوی زیبا خریداری کنید تا دیوارها از نظر بصری زیباتر جلوه کنند. برای صفحه مانیتور خود نیز یک تصویر دلپذیر و دوست داشتنی انتخاب کنید تا با دیدن آن حال و هوای خوبی پیدا کنید.

آشتی با طبیعت – سپری کردن مدت زمان زیاد به دور از طبیعت می تواند برای سلامتی شما مضر باشد. از نظر زیست شناسی انسان با بودن در کنار گل و گیاه به سلامت ذهنی و جسمی دست پیدا می کند. وقتی در خانه همکار ندارید، می توانید به جای آن یک گلدان تهیه نموده و در کنار خود قرار دید.

بازیافت- اگر استفاده شما از کاغذ و پلاستیک در زمان کار زیاد است، چند سطل مجزای رنگی انتخاب نموده، آنها را در زیر میز کار خود قرار دهید، و هر نوع زباله ای را در سطل مخصوص بخود بریزید تا هم کارتان را انجام داده باشید و هم به بازیافت زباله ها کمک کرده باشید.

سیم های اضافی – سیم ها عمل برق رسانی را انجام می دهند اما در عین حال نمای بیرونی خوبی ندارند؛ این روزها با پیشرفت تکنولوژی می توان از موس و کیبرد و حتی اینترنت بی سیم استفاده کرد، اما سایر سیم های برق را نمی توان حذف کرد. به این منظور می توانید سیم ها را بهم ببندید تا هم منظره تمیزتری داشته باشند و هم مزاحمت ایجاد نکنند. همچنین سیم های بلندی که مسافت زیادی را طی می کنند به دیوار میخکوب کنید.

قفسه فایلینگ – یک محفظه مخصوص به منظور ذخیره کردن کلیه وسایل اضافی می تواند قسمت اعظمی از شلوغی ها و بهم ریختگی ها را از بین ببرد.

طراحی اتاق کار

 

مرتب کردن میز کار – برای روی میز یک ست اداری تهیه کنید تا هر چیز جای مخصوص به خودش را پیدا کند و میزتان مرتب شود. با این روش همه چیز در دسترس بوده و هر زمان که بخواهید به آسانی وسیله مورد نظرتان را پیدا می کنید. جا مدادی، منگنه، پانچ از جمله موارد ضروری برای روی میز هستند.

ساعت دیواری- یکی دیگر از راههایی که به واسطه آن می توانید دیوارها را تزئین کنید، نصب ساعت دیواری است. با نگاه کردن به ساعت برای چند ثانیه هم که شده چشمان شما از صفحه مانیتور منحرف می شود. ساعتی را انتخاب کنید که با سایر وسایل همخوانی داشته باشد. فقط در هنگام خرید به این نکته دقت کنید که ساعت صدای تیک تاک بلندی نداشته باشد.با گروه معماران ارگان همراه باشید

نور کافی – همانطور که قبلاً هم اشاره شد، نور یکی از نکات حائز اهمیت است که به ویژه در زمان کار ضرورت بیشتری پیدا می کند. علاوه بر نور طبیعی و لامپی که محیط را روشن می کند، باید یک چراغ مطالعه نیز داشته باشید.

حذف اصوات ناخواسته- تمرکز در موقع کار الزامی است و اگر صداهای ناهنجار زیاد باشند، خلاقیت و راندمان شما تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا می کند. بستن در و استفاده از فرش و پرده در به حداقل رساندن صداهای ناخواسته و اضافی مفید واقع می شود.



تهیه و تنظیم: تحریریه معماری اَرگان

کپی با ذکر منبع (لینک) مجاز است

اشتراک

دیدگاه دیگران (بدون دیدگاه)...

Leave a reply

نام:: فیلد اجباری.
آدرس رایانامه: فیلد اجباری. غیر فعال
وبسایت::
کد امنیتی:: فیلد اجباری.
دیدگاه: فیلد اجباری.