• ۱۳۹۵/۰۹/۱۶ ۰۰:۰۱:۰۰
  • در آموزش اتوکد
  • توسط
  • بازدید: 1334
  • اخرین ویرایش: -/-
  • چاپ نوشته هاچاپ پی دی اف
آموزش اتوکد

آموزش میانبرهای اتوکد

آموزش میانبرهای اتوکد

استفاده از كلید TAB در اتوکد

از كلید TAB می توان برای فراخوانی كامل دستورات در هنگام تایپ،استفاده نمود. به عنوان مثال اگر بعد از تایپ حرف M ،كلید TAB را بزینم، تمامی دستوراتی كه با M شروع می شوند را می توان به ترتیب حروف الفبا در خط فرمان، فراخوانی نمود.

كلیدهای تركیبی اتوکد

برای حركت در بین پنجره ها با كلیدهای تركیبی: Ctrl+Tab و Ctrl+Shift+Tab Ctrl+Tab

برای حركت در بین پنجره ها و نقشه های باز شده: كلیدهای تركیبیCtrl+Tab كه از آخر به اول حركت انجام می شود. از اول به آخر حركت: Ctrl+Shift+Tab

کلیدهای میانبر در اتوکد

Ctrl + C = Copy

Ctrl + X = Cut

Ctrl + V = Paste

Ctrl + Shift + C = Copy with Base Point

Ctrl + Shift + V = Paste as Block

Ctrl + S = save

Ctrl + Shift + S = Saveas

Ctrl + O = Open

Ctrl + N = New

Ctrl + A = Select All

Ctrl + P = Plot

Ctrl + 1 = Properties

Ctrl + 2 = Designcenter

Ctrl + 3 = ToolPalettes

Ctrl + 9 = Command Line : off/on

Ctrl + 0 = CleanScreen : off/on

فرمان Divide در اتوکد

از این دستور برای تقسیم المان های ترسیمی نظیر line,polyline,arc,…. به فاصله های مساوی استفاده می شود. دقت شود بعد از اجرای این دستور المان در محل های تقسیم شده، منقطع نمی شود.

بعد از اجرای این دستور اگر نقاط تقسیمی نشان داده نشد باید point style را تغییر داد یا یك بار دستور regen اجرا نمود.

فرمان Measureدر اتوکد

این دستور نیز مانند دستور Divide می باشد با این تفاوت كه بعد از اجرای دستور باید طول نقاط تقسیمی(فاصله) را وارد نمود كه این عمل از سمت چپ به راست المان ترسیمی در نظر گرفته می شود.

كاربردPrevious & Last در اتوکد

اگر بخواهیم چند دستور مختلف را بر روی یك یا چند موضوع اجرا كنیم، بعد از اجرای هر دستور، برای اجرای دستور بعدی باید موضوعات قبلی را مجدداً انتخاب كنیم و این امر گاهی زمان بر می باشد. با استفاده از دستور P می توان آخرین موضوعی كه انتخاب و بر روی آن دستوری اجرا شده را انتخاب نمود، از طرفی نیز می توان با استفاده از دستور L آخرین موضوع ایجاد شده و ترسیم شده را مجدداً انتخاب نمود. این دو دستور تفاوت كوچكی با یكدیگر دارند.

فرمان Audit در اتوکد

این دستور برای رفع خطاهای احتمال در اتوکد بکار می رود. بعد از اجرای این دستور می توان خطاها را فقط مشاهده و آنها گزارش گیری نمود (گزینهN) و یا اینکه این خطاها را مشاهده و خود برنامه آنها را اصلاح نماید

فرمان dce در اتوکد

این دستور برای نمایش مرکز کمان ها و دایره ها بکار می رود.

فرمان Brep در اتوکد

این دستور برای پاک کردن حافظه آبجکت ها و برخی دستورات کاربردی در فضای سه بعدی نظیرSubtract,Union بکار می رود. اگر دستورات سه بعدی پس از چندین مرحله اجرا، دیگر عمل نکردند استفاده ار این دستور برای رفع این مشکل مفید خواهد بود.

فرمان fill در اتوکد

این فرمان برای نشان دادن اجسام توپر و خط های ترسیم شده با ضخامت است. در حالت onاجسام توپر را نشان می دهد و در حالت off اجسام را توخالی نشان میدهد و چاپ می کند.

فرمان qtext در اتوکد

این فرمان برای نمایش نوشته ها در تمامی حالات است . در حالت off نوشته ها نمایش داده می شوند و در حالت on نوشته ها فقط به صورت یک قاب نمایش داده و چاپ می شود

فرمان filediaدر اتوکد

این فرمان برای نشان دادن پنجره های کاربری است (مانند پنجره open و یا options). در حالت on یا ۱ پنجره ها نمایش داده می شوند و در حالت off پنجره ها نمایش داده نمی شود و فقط از طریق خط فرمان دنباله داد.

لازم به ذکر است بعد از اجرای فرمان یک بار ترسیم را redraw نمایید.

پیوسته کردن چند خطی (line) در اتوکد

یک تریسم با فرمان line درست کردیم و حالا می خواهیم آن را به هم پیوسته کنیم ابتدا فرمان pedit را اجرا کرده و چند خطی را انتخاب و در مرحله بعد J را تایپ کرده و از فرمان خارج می شویم حال چند خطی به pline تبدیل شده است.

ذخیره کردن تنظیمات شخصی در اتوکد

هر کسی برای خود یک سری تنظیمات شخصی در نرم افزار اتوکد دارد. مثل تنظیمات رنگ صفحه، تنظیم Layout ها، تنظیم Save و تنظیمات دیگر. ما می تونیم این تنظیمات را ذخیره کرده و در مواقع لازم آنها را اعمال کنیم. (مثلا وقتی که دوباره اتوکد نصب میکنیم، یا وقتی که کاربر دیگری تنظیمات ظاهری نرم افزار را تغییر داده است). با این روش ساده هر کسی میتواند تنظیمات خاص خود را داشته باشد و از آنها استفاده کند. این کار باعث افزایش سرعت کاربر می شود.

برای این کار بعد از تنظیمات دلخواه، پنجره Option را باز کرده در قسمت Profiles دکمه Export را زده و فایل تنظیمات را در محل دلخواه ذخیره می کنیم.

برای باز خوانی این تنظیمات، پنجره Option را باز کرده و در قسمت Profiles دکمه Import را زده و تنظیمات را بازخوانی می کنیم.

رمز گذاری روی فایل های اتوکد

یکی از دغدغه های کاربران اتوکد، جلوگیری از دسترسی سایر کاربران به فایل هایی است که در حال کار روی آنها هستند. برای انجام این کار از طریق پنجره Save Drawing as به صورت زیر عمل کنید:

(این پنجره زمانی ظاهر می شود که بخواهیم برای اولین بار فایلی را Save کرده یا از فرمان Save asاستفاده کرده باشیم) منوی Tools که در بالا و سمت راست این پنجره است را باز کرده و گزینه Security options را می زنیم.

از پنجره باز شده در قسمت Password رمز دلخواه را وارد کرده و ok می کنیم. پنجره جدیدی باز خواهد شد که در آن مجدداً رمز را وارد کرده و فایل را Save می کنیم.

به دست آوردن مساحت و محیط ترسیم در اتوکد

اتوکد برای به دست آوردن مساحت بسیار قوی است و به راحتی می توان نمودارها و چند ضلعی ها را مساحی نمود.

برای تعیین مساحت یک ترسیم در خط فرمان area را تایپ نموده و سپس گوشه های ترسم را تک تک انتخاب می کنیم. راه بسیار ساده تری برای تعیین مساحت ترسیمات بسته و زیر منحنی به شرح زیر است ابتدا در خط فرمان bo را اجرا کرده و در پنجره ظاهر شده روی دکمه pick point کیک کرده و نقطه ای درون ترسیمات را مشخص می کنیم و دکمه enter را می زنیم.

حال ترسیم به صورت به هم پیوسته است و فرمان area را اجرا کرده و در خط فرمان O را تایپ می کنیم و گوشه ای از ترسم را مشخص می کنیم حال محیط و مساحت ترسیمarea = و محیط = Perimeter را مشخص می کند.

در ضمن اگر بخواهید چند ترسیم را با هم جمع کنیم می توان: ابتدای اجرای دستور گزینه add را انتخاب و سپس ترسیم را مساحی کرده و در آخر مشاهده می کنید که از فرمان خارج نشده و ترسیم بعدی را وارد کرده و مجموع دو ترسیم را در قسمت Total area نشان می دهد.

تغییر رنگ پس زمینه اتوکد

اتوکد دارای رنگ سیاه در پس زمینه است. برای تغییر این رنگ از منوی Tools>Options را انتخاب می کنیم و در سر برگ Display روی دکمهColor کلیک کنید، در پنجره ظاهر شده در منوی کشویی color رنگ مورد نظر را انتخاب می کنیم.

حذف نقطه های موقت هنگام ترسیم در اتوکد

در هنگام ترسیم مشاهده می شود نقاط موقت بر روی صفحه نمایش به وجود آمده است که مزاحم طراحی می شود با حرکت دادن صفحه و یا دستورredrow از بین میرود که در اصطلاح (blip) گفته می شود. برای غیر فعال کردن این خصیصه در خط فرمان Blipmode را تایپ نموده و enter را می زنیم و سپس مقدار ۰ را وارد می کنیم. از این به بعد دیگر نقاط را نخواهیم دید.

بدست آوردن مدت زمان شروع ترسیم در اتوکد

اگر بخواهیم بفهمیم که چقدر در روی یک نقشه کار کرده ایم، در خط فرمان time را اجرا می کنیم و در قسمت Total editing time می توانید دید که مدت زمان به روز و ساعت و دقیقه و ثانیه ثبت شده است. در ضمن مشخصاتی از قبیل تاریخ ساخته شدن فایل و تاریخ آخرین ویرایش و مدت زمان باقی مانده تا ذخیره خودکار نشان می دهد.

تنظیمات کلیک راست در اتوکد

در حالت معمول در موقع فشار دادن کلیک راست در اتوکد، یک منو باز می شود که یک سری ابزار را در اختیار ما قرار می دهد.

اما اگه پنجره Option را باز کرده و در User Preferences برویم و در قسمت Windows Standard Behavior دکمهRight-Click Customization را بزنیم، پنجره ای با همین نام باز می شود. که اگر در قسمت Default Mode گزینه Repeat Last Command (یعنی تکرار آخرین فرمان) را بزنیم و Apply کنیم، در این حالت کلیک راست همان کار اینتر را انجام می دهد.

حال چکار کنیم که کلیک راست ما هر دو کار را انجام دهد؟

برای این کار مانند مراحل بالا پنجره Right-Click Customization را باز کرده و تیک Turn On Time – Sensitive Right-Click را زده و زمان را تنظیم می کنیم. بعد از Apply کردن، حالا اگر کلیک راست را کمتر از زمان داده شده فشار دهیم (سریع بزنیم) کار اینتر را انجام خواهد داد. و اگر کلیک راست را بیشتر از آن زمان نگه داریم، منوی مربوط به کلیک راست ظاهر می شود.

گردآورنده : گروه تخصصی ارگان معماری
اشتراک

دیدگاه دیگران (بدون دیدگاه)...

Leave a reply

نام:: فیلد اجباری.
آدرس رایانامه: فیلد اجباری. غیر فعال
وبسایت::
کد امنیتی:: فیلد اجباری.
دیدگاه: فیلد اجباری.